Thursday, November 25, 2010

Tadika di putrajaya

hmm. tak habis lagi citer tadika. mengalahkan nak masuk U hahaha. anyways, 15 nov haritu sehari suntuk meround putrajaya carik taska/tadika untuk my dear faiz. gile kentang la rate kat sini hahaha.meh tgk hasil kindy hunting ku yeh

Children Islamic Centre (CIC)
Presint 11 (ada jugak @ P15, P9)
Modul preschool Zamrud (4-6 yo): 8.30am-5.30pm (mon-sat) --> RM5 for every subsequent hr after 5.30pm
enrollment fee = RM680 (RM580 + RM100 registration)
Kebajikan = RM10
Uniform = RM70
Monthly = RM400
* include preschool, amali solat everyday n iqra'
* transportation fees not included
* monthly rate may varies for each centres

Tadika Alif Ceria (Little Caliphs)
Presint 18 @ Presint 14
Registration fee = RM1000
Monthly (8.00am-5.30pm) = RM380
* pay RM5.50/hr after 6.30pm
* include preschool, amali solat everyday n iqra'
* lain2 tak dapat info since enrollment for 2011 dah tutup, dapat masuk waiting list sajork.

Ilhamputra
Presint 9 (own building)
Registration fees = RM1370 (inclusive of Dec n Jan advance fees)
Monthly = RM400
* Mon-Wed = preschool
* Thur = sports day
* Belajar agama hari jumaat saja.
* Insurance coverage included

Bondamama
Presint 9
untuk baby up to 4 yrs old saja
Monthly fee = RM250.00
Nursery only - 7.00am - 6.00pm

Laman Cerdik
Presint 11 @ P9
Registration Fee (full day + ibnu Sina) = RM1196.80
Monthly fee = RM360.00
* include preschool, amali solat everyday n iqra'
* transportation fees not included
* strong english medium

tu je yg sempat nak dijengah2. ada lagi in my list tapi tak tau la bila nak pegi tanya. haih faiz, dulu seribu lebih tu yuran mak masuk U tau hahahaha. ;)

***edited***

tadi pegi Tadika Vonad @ Presint 15 (www.vonad.com.my/http://asuhanwithummi.blogspot.com/)
last2 register faiz kat situ sajork.
Monthly fee = RM350 (RM180 for kindy + RM170 transit petang)
Enrollment fees = RM563.00 + RM106 (termasuk buku, uniform, fees jan n dec 2011, kelas iqra')
and utk baby ada taska sebelah tadika ni, monthly pun sama RM350.00 for baby up to 3yo.
so decision nya hantar abang saje lah dulu kat sini pagi sampai petang, adik maintain dulu umah mummy.
kita carik alternative plan pulak ye. hehe.

* strong point kenapa ku pilih tadika/taska ni walaupun jauhhhhhhh dr P11 tu ha:
i. Vonad ni adalah centre yang provide kursus untuk pengusaha-pengusaha taska, so basically prinsip2 asuhan kanak2 tu dia praktikkan insya allah;
ii. tadika ni berdaftar dengan JKM, Treasury and also Kem Sumber Manusia
iii. ratio cikgu/pengasuh yang ramai (1:5 for babies, 1:10 for toddlers)

alhamdulillah, selesai pencarian tadika faiz. belajar rajin-rajin ye sayang!

10 comments:

  1. maklumat lanjut di sini hehehe

    ReplyDelete
  2. salam,

    saya tgh cr taska utk my baby (6months) n coincidently terjmp blog nih...setakat ni servis vonad ok ke?nk tau frm ur point of view...

    ReplyDelete
  3. As salam...saya pengasuh baby...saya ambil yg umur 5 bulan ke atas shj sbb saya pun ada anak2....tapi dah besar2 la..yang kecik umur 3 bulan skrg ni...call saya jika berminat nak htr anak ye 0125788470 (reen)

    ReplyDelete
  4. thanks tuan rumah..i pun tgh mencari ni..i dok P11 gak..wif ur info jimat sket usaha nak cari2 tadika ni but my son baru nak msk 3 yrs..

    btw, thanks again

    ReplyDelete
  5. no fon x dinyatakan..

    ReplyDelete
  6. sekarang vonad naik harga yuran..mahal macam tadika branded.. tapi kualiti tak lah memuaskan..i cakap atas pengalaman 2 tahun disitu
    . sedih jgak tapi bersabar dan nak cari tadika lain..

    ReplyDelete
  7. ye ke..plan nk anta vonad la..bp monthly

    ReplyDelete
  8. Saya nak hantar ank.umur 1 thn 1 bln..x pernah berenggang lg stakat ni.agak2 kat tempat mana yg seswai..x biasa dgn area cni n x brkesempatan lg nk survey..mggu depan da nk stat keje ni...tolong

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails