Tuesday, November 22, 2011

stupidity




Wednesday, November 9, 2011

Insya allah, saya akan kembali menempuh alam itu. Semoga semuanya baik-baik saja. AMIN...

Wednesday, September 28, 2011

L.O.V.E

aku nampak.
terlalu banyak aku.
dalam DIA. 

Friday, July 15, 2011

learning mode = ON!

alhamdulillah, selesai pun kerja-kerja tender (buat masa ni). lega sungguh rasanya. minggu ni rasanya memang minggu penuh emosi. dengan kerja, dgn berita2 mengejut...sebab kerja jugak la ku hampir2 bertekak dgn member, huhuhu. i am so sorry, cubalah faham kerja saya dan regulations yang mmg kena ikut ye..tak boleh main redah aje... :)

so 2 minggu terakhir julai ni ku namakan sebagai minggu pembelajaran ye anak-anak sekalians. 19-21 Julai ku akan menghadiri IPv6 2011 Regional Conference di Berjaya Times Square, KL. pegi dengan bos pulak tu..huhu tak per2. tgk agenda mcm banyak sungguh yg boleh ku belajar. syukur di atas peluang ni kan.

22-26 Julai pulak ku akan ke Terengganu utk kursus perolehan...wuhuuu. seronok jugak sebab dah lama tak kursus di luar...tapi, mengenangkan nak tinggal faiqku 4 malam kesian juga..takpelah adik kan dah besar..abang dulu lagi selalu kena tinggal. abang okey adik pun mesti okey kan..ku akan menginap kat sini sepanjang kursus..



tgh pikir2 ada tak fridge kat dalam bilik tu ye, tgk gaya mcm apartment kan. tak pelah, yg penting bawa peralatan yang perlu utk memerah + simpan susu dulu (beg bawak balik susu jgn lupa!) kalau nak dikira2 bukan nya byk pun nak bawak balik..sekarang kat ofis memerah pun sekali aje..boleh la bawak balik dlm 7oz..so kalau kira2 pun 4 hari 4 malam takla banyak sgt kan..tapi kalau tak memerah terasa rugi pulak...sikit pun sikit la janji ada 'buah tangan' mak utk adik kan! hehehehe.

Wednesday, July 13, 2011

udah bulan julai ye, cepat sungguh masa berlalu. kalau dikira-kira lagi enam hari genap Faiqku 2 tahun. alhamdulillah, masih berastfeed hingga kini, cumanya since sebulan lepas udah ku campurkan dengan fresh milk utk bekalan hari2 ke rumah pengasuh. tapi EBM tetap ada untuknya. kalau kat rumah mmg direct feed lagi. faiq pun takdek gaya2 nak berenti. biarlah dia wean sendiri, sampai masanya insya allah dengan sendiri stop, tak perlu rasanya paksa2. ehh ni pendapat ku saja ya, lain orang lain caranya. mungkin ada yg 2 tahun terus stop, sebab2 yang masing2 sendiri ada la kan. terpulang. yang penting we did our best! tahniah utk both mummy and baby :)!! ehh lupa daddy jugak hehehe

ini latest faiq yang cheeky and veryyyy the manja! pengubat stress n penat lelah mak :)


ini abang yang makin bijak..makin pandai cakap walaupun pelat...komen teacher dia "faiz senang diajar, panggil sekali, suruh sekali senang dia menurut" - alhamdulillah moga2 faiz terus jadi anak yang baik ya.


Deep freezer pun dah makin susut jauh ke dalam hehe. rindunya masa DF penuh dulu. tapi rasanya nak menambah tu buat masa ni belum lagi lah kot. kira2 stok frozen adalah dlm x sampai 30 paket ebm..takpelah habis yg tu nanti ada rezeki faiq bawak ebm yang fresh sajalah ya nak.

citer pasal lain pulak, baru2 ni familyku ditimpa kemalangan kecil. kereta idamanku yang tak sampai 3 minggu usianya tu terbabas masa nak hantar abang faiz ke tadikanya. hubby ku kata dia dihimpit kereta lain, dalam masa nak mengelak tu faiq nak terjatuh...masa hubby sambut faiq stereng pun dah ke mana...jadinya terlanggar lah divider jalan tu...kalau tgk luarnya macam sikit aje..TAPI...huwaaaa




so merasala ketaku naik tow truck ye..terus masuk federal auto, claim insurans la nampaknya. estimated costnya boleh tahan jugak, tarik napas panjang aku huhuhu. anyway syukur alhamdulillah anak2 n dear hubby tak ada apa2. kalau myvi yang kena, tak taulah. sekarang ni dah 2 minggu tersadai kat workshop, adjuster pun belum datang2 lagi katanya...alahaiii kalau ikut FA nak repairnya sehari atau dua hari siap..takpelah, harap2 sempat siap sebelum raya nanti. kalau tak nampaknya balik raya naik si biru lah ye B. hehe

lagi satu kejadian rumah yg kiteorg duduk ni. memangla kuarters tapi dari ku mula duduk sampai la ni (dkt 2 tahun) memanjang ada je rosak sana sini. kalau la ada offer utk beli rumah ni jangan la beli weh. baru2 ni tangki air utama rosak, jam 2 pagi habis air melimpah sampai ke bawah..habis kotak2 dalam bilik stor basah..satu kerja pulak mengelap lantai pagi2 buta, sampai budak2 pun confuse agaknya haha. dah la mcm tu, log report pada kontraktor seminggu baru dia datang untuk tgk dan repair, itu pun jenuh 3 kali ku follow up thru telefon tanya status.

ku ada apply untuk tukar rumah, samada rumah bawah atau pun apartment bwh nama hubby ku, tgk la yg mana senang utk diuruskan. kalau tak dapat maknanya mmg "rezeki" ku la dapat duduk rumah problem mcm ni ye...

bulan puasa pun dah nak dekat kan...kena persiapkan diri ni..manalah tau mungkin ramadhan ni yang terakhir untuk kita kan...ingatan utk diri sendiri yang selalu lupa..ermmm teringin sungguh nak ajar faiz berpuasa. anak2 buahku seawal 5 tahun dah ada yang dapat puasa penuh, mudah2an anak2 ku pun semudah itu juga nanti, insya allah :)

panjang pulak kali ni kan. lama x menulis, hambatan tugas dan anak2..banyak yang nak diceritakan, cumanya masa tu tak ada...dua minggu ni pun tekak ni rasa teringin benarr nak makan red velvet cake, nak buat tapi asyik x sempat. tinjau2 website kek boleh tahan mahalnya harga..rasa x berbaloi pula sbb mudah aje buatnya..nantilah..weekend ni nak cuba carik masa...sebagai teaser hehehehe...


koranggg..tanak try ke hahaha :p resipi tgk sini ya

Tuesday, July 12, 2011

Al-Fatihah buat seorang sahabat


subuh tadi dapat sms, seorang sahabat kembali kepada-Nya. Innalillahiwainnailaihirajiunn.
lama juga kenal dengan saudara ni, sama-sama bekerja di pejabat lama, walaupun dia vendor tp sebab umur tak jauh beza memang jadi kawan. terngiang2 rasa gelak tawa dulu2. anaknya yang sulung baru darjah 3, yang bongsu 4 tahun - sebaya faizku. 

semoga arwah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman, AMIN.

p/s: tak terbayang kalau ku di tempat isterinya... :(

Tuesday, May 31, 2011

Check out #MilkADeal now for the best scrumptious offer from #Sheznie! Hurry!

Check out #MilkADeal now for the best scrumptious offer from #Sheznie! Hurry!
assalamualaikum :)

banyaknya nak tulis. summary aje boleh? sebenarnya malas hahaha :p

1. Myvi ku udah dijual huwaa. ingat nak amik cik siti tpnya stok lambat. so i am car-less for the time being. hoh, nak g merayapppp pun payah! keta apa nak beli masih belum diputuskan haha. on the bright side, i do have extra RM500 yeayyyyy! ini last pic of my dear Myvi huuuu *duduk baik2 dgn tuan baru ye!


honestly keta idamanku adalah ini ye.


tapi buat masa ini yang mampu adalah ini sajork hahah


tapi satu hari akan ku upgrade kepada iniii hahaha. eh berangannnnn free kan?


2. faiz and faiq kena chickenpox 3 minggu lepas. so bulan mei adalah bulan ku banyakkk amik cuti. tak apalah, anak sakit kan. skang ni dah sihat dah alhamdulillah. cuma parut2 tu ajelah nak bagi hilang. nak kena sapu bio oil selalu, nanti x hensem anak bujang i hahaha


3. faiq dah setahun 10 bulan. yeay, lagi 2 bulann aje lagi cukup 2 tahun. lepas tu freestyle ku bolehla berehat panjang ya. eh yeke? hahaha. sedar x sedar dah 2 tahun dok usung beg pam tu kan. :)

4. keje? huhu cam biasa saje. tidak ada yang menarik :p

Wednesday, May 11, 2011

ya allah, permudahkanlah...

menitik air mata setiap kali baca cerita ni, apatah lagi menatap gambar2 si kecil..tabahlah hati si ibu dan bapa, semoga kuat menghadapi dugaan yang amat berat ini. tak terbayang kalau ku di tempat mereka. mudah-mudahan si bongsu dapat ditemukan dan diuruskan sebaiknya, amin..

http://www.mazidulakmal.com/2011/05/dia-pendek-mata-merah-kejadian-lemas-di.html

Wednesday, March 2, 2011

pening lalat

ehem. bukan ya, ku belum pregnant lagik. hahaha tajuk tak agak2.

sebenarnya pening dgn spec tender yg tak siap2. apalah konsep tender pelik2 ni, guna konsep org lain guna kan senang. bos nak submit 7hb ni (2 tender pulak tu!), tapi haram satu tender pun tak siap ni wei. hari ni sepagi kena duduk dalam bilik bos buat tender haha tak pasal2 kena kuarantin. tapi sepatutnya memang camtu pun kan. takpelah, nampak gayanya wiken ni confirm kena dtg siapkan keje. standardla musim tender2 ni kan, macam tak biasa heheh.



sebut peknen ni, ramai pulak kat opis yg ku perasan peknen. musim agaknya kan. aritu ku terdengar dlm radio, kalau concieved on 14 feb haritu, chances utk deliver baby adalah pada 11/11/11 ya, cantik tarikh! tapi sori naik lori. dah terlepas. mungkin boleh target 12/12/12?? hahaha mungkin tidak....tp teringin wehhh. bestnya ada baby.

faiq pun dah nak 2 tahun. tak lama lagi dh tak payah usung pump ke sana ku mari. mesti rindu nak berkejaran pam susu, huuhuhu. haihh. tak pelah, ada rezeki ada la kan. opp sebelum tu ku  kena menuntut carik petua nak dapat anak pempuan dulu hahaha. org kata kena curik sudip ke senduk kat rumah org yg ada anak pempuan, hahaha kelakar kan. rumah sapa aku nak aim ni hahahahahah. :p

dah la mengarut. nampak benar pening buat tender. tengok tajuk la kan. :p

Tuesday, February 22, 2011

ujian..

assalamualaikum.

lama tak menulis (eh tulis ke?). maklumla bulan feb ni banyak na cuti nya. makanya tangan pun ikut cuti samala heheh. last week faiq sakit mata, sib baik 2 hari saje dah ok..tak sempat merah pun...tak lama pastu si abang pulak demam..petang rabu tu amik die dr sekolah cikgu kata demam + mcm nak sakit mata. kesian dia, melepek aje dlm kereta. kat sekolah haritu pun diam aje cikgu kata..haii kenapala cikgu tak call suruh amik ya..kesian anakku.

khamis n jumaat mak ngan abah pun cuti la menemankan faiz yg sakit mata tu...dok letak ubat mata klinik bg tu rupanya mata jadik lagi merah yek..selang seli jugak letak susu ibu kat faiz..sbb faiq ku letak susu terus baik you, berkat susu mak ni kan hehe. risau jugak kalau isnin tak baik, kesian faiz tak  dpt pegi sekolah, sayang tertinggal banyak hari.

alhamdulillah, isnin tu die dah baik dah, so dptla gi sekolah. TAPI mak pulak yang kena sakit mata. aduhaiii. gi jugak la klinik (nak MC) walaupun ubatnya sama dgn ubat faiz tu. heheh. dpt MC 2 hari, tapi sbb dah cuti dr khamis lepas, rasa segan pulak dengan bos ku itu. dahla keje banyak pending hehe. so, seharian la dok pulun letak susu kat mata selang sejam. hahahaha

nasib la hari ni dah ok. so keje la hari ni :)

p/s: faiq dah pun 1 thn 7 bulan last saturday. alhamdulillah, masih lagi fully bfeed, walaupun tak tau la takat mana lagi boleh thn stok beku tu ha. adala ku survey2 alternatifnya, tp tak tergamak pulak nak cuba...takpela faiq, sehabis boleh kita maintain bfeed ya. kais hari ni minum esok pun tak apalah. moga2 dpt kita capai 2 thn tu, insya allah.

Thursday, January 13, 2011

selamat tahun baru sumer. haha dah 2 minggu dah pun la kan. :p malas la citer azam2 ni, tak penah nye bersungguh nak capai pun heheh. keje adalah sangat bertimbun masuk tahun baru ni, and akan berpanjangan sehingga end of year kot. haih.

faiz dah masuk tadika! first 3 days adalah sangat menangis sbb ditinggalkan. masuk minggu kedua adalah sangat bagus tak menangis even tetap nak ajak mak masuk skali pagi2 hahaha. dah besar anak aku, ceh! dah boleh nampak improvement sejak skolah ni, bangun pagi suruh mandi pun tak nangis2, pakai baju siap g skolah segala pujuk2 sket aje dah ok, makan pun cikgu kata dah makan sendiri, belajar pun ok. paling best cakap pun dah banyak weh, walaupun still kenkadang tak paham bijik butir apakah-yg-kau-cakap wahai anakku hahaha. takpe, we'll take it slowly ya.

tadika faiz.

adik pulak. 19hb ni genap umurnya setahun setengah. mulut dah makin bising, perangai dah makin nakal, manja tapi still maintain manja lebih haha. susu pulak. alahai kenkadang termenung depan deep freezer mengenangkan (ceh) stok yg makin surut. pulak tu next week kena gi kursus kat KL, kan ke pengsan nak make sure stok maintain tu! minggu ni tiap2 hari pulun rebus longan, bawak air longan gi opis. alhamdulillah dapat jugakla tambah 1-2oz each session. 


aduh, info nak hangkut gi bengkel tak sedia lagi. seb baik ada bas nak g sana. mana aku nak angkut beg baju, beg susu, laptop segala. haihhh. tu pun nasib la kat kl sajork. Quality hotel pulak tu, dekat gile. Sebab2 saya suka tempat ini ialah:

1. Makan sedap
2. Dekat gile ngan sogo
3. Dekat gile ngan sogo
4. Dekat ngan kengkawankus, so boleh berjimba hahaha. (ehh mintak izin ya wahai suamiku) :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails